unsplash-logoMatthew Hamilton

AGENDA

Vägledarträffen Göteborg 24 oktober 2019

08.00 dropin frukost /mingel / anmälan

08.30 Studentum och gymnasium.se hälsar välkomna

08.40 Blueberry College & Universitet

09.10 Ljungskile Folkhögskola

09.40 Fika

10.10 CSN - Centrala Studiestödsnämnden om sitt arbete med att göra studier möjligt

11.40 Dagen avslutas


Mer om föreläsarna

ljungskile.png

Vad finns det för möjligheter om man inte klarar gymnasiet?

Finns det alternativ till komvux/VUX? Vad finns det för möjligheter att söka via alternativt urval efter studier på folkhögskola? Ljungskile Folkhögskola delar med sig av sina erfarenheter av att hjälpa elever uppnå gymnasiebehörighet samt informerar om alternativt urval
och skolans utbildningar med en bredd av yrkesutgångar.


blueberrt-vlt.jpg

Utlandsstudier - hur fungerar det?

På Blueberry har vi en stor passion för utlandsstudier. Vi ger kostnadsfri rådgivning, hjälp med ansökan och stöttar genom CSN, visum och andra processer för att göra det enklare för studenten att komma iväg på studier i andra länder. Ella som själv har studerat i både England och Egypten vet hur berikande det är att bo utomlands i andra kulturer och kommer berätta om hur det fungerar med studier utomlands och om hur Blueberry kan hjälpa era elever att ta steget.


csn-malmö-gbg.jpg

Centrala Studiestödsnämnden

CSN blir aktuellt för den som studerar eller är vårdnadshavare till studerande som fyllt 16 år och påbörjat en gymnasial utbildning, men även den som jobbar på gymnasieskola då rapportering till CSN om en studerandes uppgifter sker varje läsår.
CSN har hand om utbetalningar av studiebidrag, extra tillägg, lärlingsersättning, inackorderings-tillägg och utredning av ogiltig frånvaro

Ni kommer få höra vilka vi är, vad vi jobbar med och hur vi gör det och även målet vi alla har – att göra studier möjligt!


samarbetspartner


hitta hit!

Lisebergs Wärdshus Örgrytevägen 5

402 22 Göteborg.