unsplash-logoEye for Ebony

agenda

Vägledarträffen Malmö 23 oktober 2019

08.00 Dropin frukost /mingel / anmälan

08.30 Studentum och gymnasium.se hälsar välkomna

08.40 CyberGymnasiet

09.05 Eslövs Folkhögskola

09.30 Blueberry College & Universitet

10.00 Fika

10.30 CSN - Centrala Studiestödsnämnden om sitt arbete med att göra studier möjligt

11.50 Dagen avslutas


mer om föreläsarna

cybergymnasiet-malmö.jpg

Så behåller vi framtiden i Malmö!

CyberGymnasiet i Malmö har under HT18/VT19 tillsammans med Rasmussen Analys utfört en omfattande undersökning med syftet att ta reda på hur Malmölever upplever trygghet i skolan, om bilden skiljer sig åt mellan unga och föräldrar och övriga Skånebor. Vad behöver ungdomarna för att känna sig trygga? Har killar och tjejer olika bilder av vad som krävs för att skapa trygghet? Hur ser unga och föräldrar på Malmös skolor?


Alternativa sätt att nå gymnasiebehörighet

Vårt samhälle behöver människor med många olika kompetenser - inte bara de som fungerar inom normen. Eslövs folkhögskola delar med sig av sina erfarenheter av att arbeta med unga vuxna som har neuropsykiatriska funktionshinder och som många gånger trillat ur de traditionella skolformerna. Rektor Ulrika Gleisner berättar om vad finns det för alternativ för att hjälpa studenter att bli klara med gymnasiet.


blueberrt-vlt.jpg

Utlandsstudier - hur fungerar det?

På Blueberry har vi en stor passion för utlandsstudier. Vi ger kostnadsfri rådgivning, hjälp med ansökan och stöttar genom CSN, visum och andra processer för att göra det enklare för studenten att komma iväg på studier i andra länder. Ella som själv har studerat i både England och Egypten vet hur berikande det är att bo utomlands i andra kulturer och kommer berätta om hur det fungerar med studier utomlands och om hur Blueberry kan hjälpa era elever att ta steget.


csn-malmö-gbg.jpg

Centrala Studiestödsnämnden

CSN blir aktuellt för den som studerar eller är vårdnadshavare till studerande som fyllt 16 år och påbörjat en gymnasial utbildning, men även den som jobbar på gymnasieskola då rapportering till CSN om en studerandes uppgifter sker varje läsår.
CSN har hand om utbetalningar av studiebidrag, extra tillägg, lärlingsersättning, inackorderings-tillägg och utredning av ogiltig frånvaro

Ni kommer få höra vilka vi är, vad vi jobbar med och hur vi gör det och även målet vi alla har – att göra studier möjligt!


samarbetspartner


hitta hit!

Vårens Vägledarträff i Malmö kommer hållas i STUDIO Meetingpoints lokaler på Nordenskiöldsgatan 24 i Västra hamnen.